Vár a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark!

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark 2022-ben is megújuló programokkal várja a látogatókat. Az Ózdon található kultúrintézményben a magyar filmezés elmúlt száz éve elevenedik meg, mégpedig interaktív formában.
Ebben az évben is vár a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark!

Az intézményben programokat is szerveznek iskolás csoportoknak. A gyermek - és ifjúsági csoportok sokféle oktatási tananyagot kiegészítő és szórakozást nyújtó gyakorlati foglalkozás közül válogathatnak. Ilyenek például az élményórák, ahol a tanulás igazi élménnyé válik bárki számára. Itt új ismeretekre tehetnek szert és új kalandokat tapasztalhatnak meg a gyerekek.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark számos látnivalóval is várja az ide látogatókra. Az egyik legnépszerűbb látnivaló és program a Green Screen lecsúszópálya, amely 80 méter hosszú. A bátor attrakciónkat egy kamera is rögzíti, amely egy örök élmény marad számunkra.

A látnivalók sorában található még a jelmeztár is. Divatrajzokon, korabeli fényképeken, plakátokon és művészeti alkotásokon keresztül ismerheted meg a magyar öltözködést, divatot és viseletet.

A filmes karaoke is nagy élményt tartogathat. Mini stúdiókban és egyes filmjelenetekben próbálhatjuk ki magunkat, pontosabban a színészi képességeinket. A színészi teljesítményünket meg is örökítik, amelyet digitális formában haza is vihetünk.

Az élethű filmes díszletek is sok élményt ígérnek. Itt megtudhatod, hogyan is nézett ki a híres, a 20. század legendás vonatának, az Orient Expressznek a belseje. De láthatod még az ’56-os forradalom utcarészletét vagy Nyilas Misi padját is. A látnivalók között a Magyar Filmtörténeti Bemutató is helyet kapott.

Milyen szolgáltatásokat nyújt a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark? Esküvői fotózást, ahol a nagy napon valóban különleges helyszínen készülhetnek a fényképek. A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark ezen kívül helyszínt biztosít a kisfilmek jeleneteinek és videoklipek forgatására is van lehetőség, mégpedig ingergazdag filmes körülmények között.

Az Élményparkban terembérlésre és családi rendezvények megtartására is van lehetőség. Az Élménypark ipari műemlék épülete ugyanis különleges atmoszférával bír, így alkalmas különböző programok és rendezvények lebonyolítására is. Még több információért kattints a Facebook oldalukra!

A Karády-ügy elnevezésű szolgáltatás keretében pedig megismerkedhetünk a magyar filmtörténet néhány ikonikus pillanatával, miközben a filmes ismereteinket is próbára tehetjük.

A kisebbeknek a Meseösvény elnevezésű program nyerheti el a tetszését. A díszletek között azokat a kulcsokat kell megtalálni, amelyekkel segíthetünk a ketrecbe zárt rókalánynak kiszabadulni.

Ózdi szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Egy letűnt világba kalauzol az ózdi múzeum egyedülálló gyűjteménye

Egy letűnt világba kalauzol az ózdi múzeum egyedülálló gyűjteménye

Az iparosodás rég elfeledett korszakába nyerünk betekintést a munkások hétköznapjain keresztül.

Klasszikus értékeket ment át digitális eszközökkel az ózdi Digitális Erőmű

Klasszikus értékeket ment át digitális eszközökkel az ózdi Digitális Erőmű

Állandó és időszaki kiállítások, interaktív terek és programok várják a látogatókat

Ebben az évben is vár a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark!

Vár a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark!

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark igazán izgalmas élményeket kínál kisebbek és nagyobbak számára.