Hideg sörrel a nyári forróság ellen

Az elmúlt években a nyarak egyre melegebbek, a klíma változik, meg kell próbálni valahogy túlélni a forróságot. Évtizedekkel ezelőtt a 30 fok már hőségnek számított, ma már közepesen melegnek tartjuk.
Hideg sörrel a nyári forróság ellen

Az ilyen melegben jó megoldás lehet egy hideg sör, ami lehetőleg minőségi termék legyen amit ilyenkor is lehet fogyasztani. A nyári hónapok alatt a sör a legnépszerűbb alkoholos ital, viszont még a forróságban sem tanácsos jéghidegen fogyasztani. A sörfogyasztás szinte minden országban nyáron éri el a csúcsát, a hőségben a jeges ital üvegén gyöngyöző vízcseppek mindenkire hatnak. Számos sör ízére hat, ha az ideális hőfok alá hűtjük. Az alsóerjesztésű lager sörök valóban hidegen 5-7 fok között a legjobbak, a búzasörök ízén már ront ha 10 fok alá hűtjük, az ettől erősebb söröket az ale-kat és kézműves söröket pedig 14-15 fokon érdemes fogyasztani.

Erősebbek a sötétebb sörök?

A sör színét a gabona pörkölése határozza meg, ez az ízére kihat, de az alkoholtartalmára már nem. A legtöbb hazai sörmárka 4,5 százalékos, míg a fekete Guinness csupán 4,2 százalékos alkoholtartalmú.

Jobb az üveges mint a dobozos?

Régebben a tehetősebbek üvegből itták a sört, míg a dobozos, olcsóbb változat a munkások között volt népszerű az olcsóbb ára miatt. Ezért gondolták, hogy az üveges kiszerelésű sör jobb minőségű. Az üveges sör minőségét két tényező is ronthatja az oxigén és a napfény. Mivel a kupak nem zárja le légmentesen az üveget minimális oxigén beszivárog, ami az ital minőségét befolyásolhatja.

A mi komolyabb gond az az UV- sugárzás, ami miatt jellegzetes kesernyés íze lesz a napon tárolt italoknak. Nem véletlenül barnák és zöld színűek a sörös üvegek, ezek ugyanis szűrik az üveget érő UV-sugárzás egy részét. A dobozos ital nagy előnye, hogy kiszűri mindkét tényezőt így hosszabb ideig garantálja a minőséget.

A sör is nemesedik az idővel?

A hosszabb tárolás befolyásolja a sör ízét de nem lesz jobb, csak más. Amikor a sör lekerül a szalagról már fogyasztható, nem érdemes éveket halogatni az elfogyasztását. A KoktélBolt webáruházban megtekinthető a sörös poharak ára és amennyiben megfelelő, vásárolni is lehet belőlük.

Összegezve

A nyári melegben jól esik egy nagy pohár hideg sör, de igazán hidegen nem szabadna fogyasztani. Fajtától függően 10 fok körüli hőmérséklet a legmegfelelőbb a fogyasztásához. A dobozos és az üveges változat közül a dobozos az amelyik hosszabb ideig garantálja a minőséget. A sör nem nemesedik az idő múlásával, a palackozás után fogyasztható, nem érdemes éveket várni az elfogyasztásával.

Kapcsolódó cikkek

5 étel, amely leszámol az ízületi gyulladással

5 étel, amely leszámol az ízületi gyulladással

Az ízületi gyulladás nem csak fájdalmat okoz, hanem az ízületek merevvé válnak, ami megnehezíti a mozgást. A cikkben 5 olyan étel kerül felsorolásra, amelyek nagyon hatékonyak az ízületi gyulladás csökkentésében.

A sör alkohol, nem egészséges

A sör alkohol, nem egészséges

De azért lehet pár okot mondani a védelmében.

Legyen az első desszerted a palacsinta! – Készítsd zabpehely lisztből, mutatjuk is, hogy miért!

Legyen az első desszerted a palacsinta! – Készítsd zabpehelylisztből!

A hagyományos palacsinta helyett, ma már számtalan más lehetőségünk is van, hogy egészséges palacsintát készítsünk. Süthetjük a palacsintát zabpehelylisztből is. Mutatjuk is, hogy miért!