Miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha?

Egy étterem nem sokat ér a hatékony, jól beépített konyha nélkül. A konyha felépítése a hatékony és biztonságos működés érdekében rendkívül fontos, ugyanakkor lehetővé teszi az ételek elkészítését, tárolását és szállítását, biztosítja a higiénikus munkakörülményeket is.
Miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha?

Aki megnyit egy új éttermet tudnia kell, hogy a konyha megtervezése nem egyszerű feladat, tapasztalat és szakértelem is kell hozzá.

Ahhoz, hogy sikeres legyen az étterem a konyhának remekül kell működnie, minden olyan éttermi berendezést tartalmaznia kell, amelyekre a szakácsoknak szüksége van. A korszerű berendezések nagyban segítik a munka folytonosságát és gyorsaságát, a modern technológiák, mint a konyhai kijelző rendszerek, nagyban megkönnyítik a nagykonyhai munkafolyamatokat.


Ki az, aki segíteni tud a tervezőnek egy konyha megtervezésekor?

Az a legjobb, ha a konyha tervezésénél a séf is részt tud venni, hiszen ő az aki a legjobban átlátja azt, hogy a konyhai működéshez milyen berendezések szükségesek, illetve, hogy ő milyen berendezésekkel tud a legjobban dolgozni, mekkora helyre van szüksége a folyamatos munkához és hányan fognak a konyhában egyszerre dolgozni. A legfontosabb adatokat a séftől szerezhetik be a beruházók. A nagykonyhák a berendezéskor hamar zsúfolttá válnak, a berendezések sokasága és viszonylagosan nagy mérete miatt.


Milyen részekből tevődik össze egy ipari konyha?

Az ipari konyhák is mint általában a háztartási konyhák három fő részből állnak, az előkészítés, a főzőrész és a mosogatórész szakaszai. Maga a konyha akár több helyiségből is állhat ha a feladatok nagysága úgy kívánja, így az ételkészítés különböző szakaszai más- más helyiségben is történhet.

● Előkészítő rész

Itt találhatók a konyhai dolgozók által folyamatosan használt munkalapok és tárolók, a hűtő és fagyasztó berendezések, itt folyik a zöldségek tisztítása is. Az előkészítő helyiségeknek száraznak és hűvösnek kell lenniük, hogy az élelmiszerek megfelelően legyenek tárolva.

● Főzőrész

Ebben a részben az ételek tényleges elkészítése zajlik, a főző és sütő berendezések használatával. Itt viszonylag nagy munkafelületre van szükség a sütés és főzés munkálataihoz.

● Mosogatórész

Az étkezés utáni rendrakás, mosogatás, maradékok eltüntetésének a helyszíne. Az előírások miatt figyelembe kell venni, hogy az ételkészítés és az étkezés során használt eszközöket külön kell kezelni a mosogatás folyamán.

Budapesti ipari konyhai gépek javítása az Anvalor webáruház nagykonyhai gép szervizében adatlap kitöltésével kezdődik, majd a szervíz csapat a lehető legrövidebb időn belül elvégzi a javítást.

Összegezve

A nagykonyhai gépek alapvető elemei az éttermi konyhának, hiszen gépek nélkül az ipari konyha napjainkban már tudna megfelelni az elvárásoknak, biztosítani a higiéniát, a gyorsaságot, és a minőséget. A korszerű gépek nagyban segítik a munka végzésének gyorsaságát, a modern technológiák pedig megkönnyítik a konyhai munkafolyamatokat.

Kapcsolódó cikkek

A sör alkohol, nem egészséges

A sör alkohol, nem egészséges

De azért lehet pár okot mondani a védelmében.

Cseresznyepálinka baráti beszélgetésekhez

Cseresznyepálinka baráti beszélgetésekhez

A pálinka nem hagyományokkal, nagy múlttal rendelkezik hazánkban. A magyar ember szeret pálinkát fogyasztani, legyen szó disznóvágásról, lakodalomról, de a baráti beszélgetések sem múlhatnak el egy-egy kupica pálinka nélkül.

Mit kell keresni az online borvásárlás során

Mit kell keresni az online borvásárlás során

Ha online vásárolsz bort, könnyen lehet, hogy a divatos címkék és a villámértékesítések befolyásolnak.