Miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha?

Egy étterem nem sokat ér a hatékony, jól beépített konyha nélkül. A konyha felépítése a hatékony és biztonságos működés érdekében rendkívül fontos, ugyanakkor lehetővé teszi az ételek elkészítését, tárolását és szállítását, biztosítja a higiénikus munkakörülményeket is.
Miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha?

Aki megnyit egy új éttermet tudnia kell, hogy a konyha megtervezése nem egyszerű feladat, tapasztalat és szakértelem is kell hozzá.

Ahhoz, hogy sikeres legyen az étterem a konyhának remekül kell működnie, minden olyan éttermi berendezést tartalmaznia kell, amelyekre a szakácsoknak szüksége van. A korszerű berendezések nagyban segítik a munka folytonosságát és gyorsaságát, a modern technológiák, mint a konyhai kijelző rendszerek, nagyban megkönnyítik a nagykonyhai munkafolyamatokat.


Ki az, aki segíteni tud a tervezőnek egy konyha megtervezésekor?

Az a legjobb, ha a konyha tervezésénél a séf is részt tud venni, hiszen ő az aki a legjobban átlátja azt, hogy a konyhai működéshez milyen berendezések szükségesek, illetve, hogy ő milyen berendezésekkel tud a legjobban dolgozni, mekkora helyre van szüksége a folyamatos munkához és hányan fognak a konyhában egyszerre dolgozni. A legfontosabb adatokat a séftől szerezhetik be a beruházók. A nagykonyhák a berendezéskor hamar zsúfolttá válnak, a berendezések sokasága és viszonylagosan nagy mérete miatt.


Milyen részekből tevődik össze egy ipari konyha?

Az ipari konyhák is mint általában a háztartási konyhák három fő részből állnak, az előkészítés, a főzőrész és a mosogatórész szakaszai. Maga a konyha akár több helyiségből is állhat ha a feladatok nagysága úgy kívánja, így az ételkészítés különböző szakaszai más- más helyiségben is történhet.

● Előkészítő rész

Itt találhatók a konyhai dolgozók által folyamatosan használt munkalapok és tárolók, a hűtő és fagyasztó berendezések, itt folyik a zöldségek tisztítása is. Az előkészítő helyiségeknek száraznak és hűvösnek kell lenniük, hogy az élelmiszerek megfelelően legyenek tárolva.

● Főzőrész

Ebben a részben az ételek tényleges elkészítése zajlik, a főző és sütő berendezések használatával. Itt viszonylag nagy munkafelületre van szükség a sütés és főzés munkálataihoz.

● Mosogatórész

Az étkezés utáni rendrakás, mosogatás, maradékok eltüntetésének a helyszíne. Az előírások miatt figyelembe kell venni, hogy az ételkészítés és az étkezés során használt eszközöket külön kell kezelni a mosogatás folyamán.

Budapesti ipari konyhai gépek javítása az Anvalor webáruház nagykonyhai gép szervizében adatlap kitöltésével kezdődik, majd a szervíz csapat a lehető legrövidebb időn belül elvégzi a javítást.

Összegezve

A nagykonyhai gépek alapvető elemei az éttermi konyhának, hiszen gépek nélkül az ipari konyha napjainkban már tudna megfelelni az elvárásoknak, biztosítani a higiéniát, a gyorsaságot, és a minőséget. A korszerű gépek nagyban segítik a munka végzésének gyorsaságát, a modern technológiák pedig megkönnyítik a konyhai munkafolyamatokat.

Kapcsolódó cikkek

Hideg sörrel a nyári forróság ellen

Hideg sörrel a nyári forróság ellen

Az elmúlt években a nyarak egyre melegebbek, a klíma változik, meg kell próbálni valahogy túlélni a forróságot.

Miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha?

Miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha?

Érdekel, hogy miből áll és hogyan épül fel egy éttermi konyha? Akkor kattints cikkünkre és tudj meg mindent erről a témáról!

5 étel, amely leszámol az ízületi gyulladással

5 étel, amely leszámol az ízületi gyulladással

Az ízületi gyulladás nem csak fájdalmat okoz, hanem az ízületek merevvé válnak, ami megnehezíti a mozgást. A cikkben 5 olyan étel kerül felsorolásra, amelyek nagyon hatékonyak az ízületi gyulladás csökkentésében.