A meditáció elsajátításának 3 legfontosabb előnye

A meditáció tanulásának számos előnye van.
A meditáció elsajátításának 3 legfontosabb előnye

Javítja az önbizalmat és segít a lelki békében. A meditáció az érzelmi stabilitást is fokozza, segít felismerni és kezelni az érzelmeket, amelyek hatással lehetnek rád. Segíthet megbirkózni a nehéz emberekkel és helyzetekkel is. Íme három ok, amiért érdemes meditációt tanulnod. Az első előny nyilvánvaló: segíthet ellazulni. Másodszor, a meditáció tanulása segíthet abban, hogy nagyobb toleranciát alakítson ki a stresszes helyzetekkel szemben. Ha nem idegenkedsz a konfliktusoktól, hatékonyabban tudsz bánni a nehéz emberekkel.

Javíthatja például a munkamemóriát, az IQ-val korreláló kognitív funkciót. A munkamemória az információk ideiglenes tárolása. Mindannyian több lapot vagy programot tartunk nyitva egy adott pillanatban. Egy N-back teszt elvégzésével mérhetjük, hogy mennyi információt tudunk felidézni. A meditáció rendszeres gyakorlásával javíthatja a munkamemóriát. Így hatékonyabb lehetsz a tanulásban és a problémamegoldásban. Emellett a boldogságot is növeli.

Végül pedig a meditáció gyakorlása jót tesz az általános jólétednek. A stresszel ellentétben segít abban is, hogy jobban aludj. A meditáció bárhol gyakorolható, akár útközben is. Csak győződjön meg róla, hogy talál egy csendes, zavaró tényezőktől mentes helyet. A haladó meditálók bárhol gyakorolhatják a meditációt. Azt is fontos tudni, hogy a meditációt bárhol könnyű gyakorolni. Az egyetlen dolog, amit tenned kell, hogy biztos legyél benne, hogy jól érzed magad benne!

A meditáció tanulásának másik előnye, hogy segíthet jobban megbirkózni a nehéz időszakokkal. Segít az erősségeidre koncentrálni és megünnepelni a sikereidet. Segíthet a stressz által súlyosbított egészségügyi állapotokkal való megbirkózásban is. A meditáció segíthet bizonyos egészségügyi állapotok, például a depresszió vagy a szorongás kezelésében is. Segít, hogy mélyebb céltudatossággal kapcsolódj. Boldogabb lehetsz az életeddel és a mentális egészségeddel! Miért várjon tehát tovább? Kezd el gyakorolni a meditációt még ma!

A mindfulness meditáció javíthatja a memória felidézését és csökkentheti az érzelmi reakciókészséget. A Nottingham Trent Egyetem nemrégiben végzett tanulmánya szerint a meditációs tréning javította az emberek pszichológiai jólétét. Nehéz elképzelni, hogy stresszmentes életet éljünk, ha állandóan váltogatunk a feladatok között. Egyértelmű kapcsolat van a meditációs tréning és a jobb pszichológiai egészség között. De ez nem áll meg itt. A meditáció tanulása segíthet leküzdeni ezeket a kihívásokat, és a legtöbbet kihozni az életből.

A mentális előnyök mellett a meditációnak fizikai előnyei is vannak. Egy egyszerű gyakorlat, a testpásztázás javíthatja a fizikai egészséget és jólétet. Segít tudatosítani a testedben lévő különböző érzeteket. A testpásztázás kombinálható légzés- és vizualizációs gyakorlatokkal. Egy mantra vagy ima ismétlése segíthet a célodra összpontosítani. A kereszténységben és a judaizmusban a mantrák a Jézus ima, Isten szent neve vagy az om. A keleti vallások és gyakorlatok is használják ezeket a mantrákat.

Kapcsolódó cikkek

A cukorbetegségnek - Honnan tudom, hogy cukorbeteg vagyok?- számos tünete van, már a kezdeti szakaszban is.

Honnan tudom, hogy cukorbeteg vagyok?

A cukorbetegség kezdetben nem mutat szembetűnő és feltűnő tüneteket. Azonban, ha tudjuk, hogy pontosan mik a tünetei, úgy akár még visszafordíthatóvá is válik. A cikkben bemutatjuk ennek a betegségnek a legfontosabb szimptómáit.

4 dolog, amiről ideje eldönteni 30 éves korod után

4 dolog, amiről ideje eldönteni 30 éves korod után

Minden férfinak, legalább 30 éves kora után el kell döntenie, hogy mihez szeretne kezdeni, mit is akar pontosan az életével kezdeni. Mutatunk négy dolgot, hogy miben kell határoznod, ha már betöltötted a harmincadik életévedet.

Miért fontos a mentálhigiénés tanácsadás a fiatalok számára

Miért fontos a mentálhigiénés tanácsadás a fiatalok számára

Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kap a fiatalok mentális egészsége.