Leteszteltük a hévízi Hotel Palace****-t!

Amennyiben a nyári időszakban a hazai vízi paradicsomok között is szeretnénk nyaralási lehetőséget keresgélni, Hévíz egy remek választásnak bizonyulhat.
Leteszteltük a hévízi Hotel Palace****-t!

Amennyiben a nyári időszakban a hazai vízi paradicsomok között is szeretnénk nyaralási lehetőséget keresgélni, Hévíz egy remek választásnak bizonyulhat. A Hévízi-tó európai viszonylatban is igen népszerű, egyedülálló termálvizet kínál, amely még a határon túli vendégeket is nagy számmal vonzza be. A Zala megyében székelő termálváros körülbelül 22 ezer évvel ezelőtt kezdte meg a kialakulását, ez egyidőre tehető a Balaton keletkezésével is. A tó tőzegmedrű kialakítású és több szempontból is ideális nyaralóhelynek számít.

Hévíznek a gógy-és a strandfürdő részlege is egyaránt különleges, amit már az ókori időkben is előszeretettel használtak gyógyulási célzattal. A római korból nemcsak a turisztikai látványosságokat megismertető építészeti örökségek maradtak fent, hanem olyan írásos emlékek is, amelyek bizonyítják a korábbi felvetéseket. Gróf Festetics György aztán, a 18. században kiépítette a tó körüli fürdőkomplexumot, amely elsősorban a munkásosztály számára kínált relaxációs élményt, hogy ezáltal is ösztönözve legyenek a fizikai munkások a jobb teljesítmény elérésére. Nem sokkal később azonban, az előkelők sora is rákapott a gyógyfürdők jótékony hatásaira és átalakult a fürdőzések rendszere.

A Hévízi-tó az ásványi anyagokban gazdag vizével remek kiegészítő kezeléseket kínál a mozgásszervi panaszokkal küzdőknek, de számos egyéb betegség során is javulás várható a természetes gyógyvíz által. A magas kálcium, magnézium arány mellett, kisebb számban randont is felfedezhetünk a tó vizében. A fizikoterápiák mellett, a tóban való több órás tartózkodás, már néhány nap alatt is érezhető javulást hozhat.

A tótól nem messze terül el, körülbelül 200 m-re a Hotel Palace**** Hévíz, amely egész évben, még a nyári főszezonban is remek kedvezményekkel várja a látogatóit. A hotelben modern és jól felszerelt szobákkal találkozhatunk, ahol az alap dolgok mellett kitűnő jellel rendelkező internetkapcsolatot és igény szerint légkondicionálót is kaphatunk. A hotel tényleges közelsége a tóhoz plusz előnyt jelent az idősebb korosztálynak is, ráadásul a nemzetközi közeg is adott, így a környező szomszédos országok lakóit és egyéb, legfőképpen európaiakkal is ismerkedhetünk. Az osztrák és a cseh vendégek mellett, az oroszok száma jelentős az üdülőközpontban.

A hotelben külön wellness részleg is megtalálható, amely várja a lazulni vágyó vendégeit, ezen kívül számos jakuzzi és élménymedence adja meg a teljes körű vízi kényeztetést. A Hotel Palace**** Hévízben kapott helyet a Carat Szépségszalon is, ahol a súlyfürdőzés utáni relaxációs kezelések után, egy teljes testmasszázst vagy egy-egy szépészeti beavatkozást is igénybe lehet venni. A spa rutint kínáló helység, kívül-belül felfrissíti az embert. A gasztronómia szerelmesei sem maradnak változatos ételek nélkül, ugyanis a hotel saját étteremmel rendelkezik, így a magyaros étlap mellett, a nemzetközi konyha ételkülönlegességei is felsorakoznak, kóstolhatunk kagylót és csevabcsicsát is. Amennyiben úgy döntünk, hogy családi nyaralást tervezünk Hévízen, abban az esetben a gyerekeknek biztosított a játszóház és egy kisebb terrárium is. A tó környékén pedig, egy nagyobb játszótér is kiszolgálja a kisgyermekes szülők és a kicsik igényeit egyaránt.

Hévíz turisztikai csomópont, mivel a Balaton 6 km-re terül el tőle, így érdemes egy-két estét a Balaton parton is eltölteni. Mindemellett, a fiatalok számára Keszthely nyújthat kiemelkedő szórakozási lehetőséget, a Viviera Beach-en számos koncert is zajlik a nyár folyamán. Az egregyi borospincék, a kellemes hangulat, a kiváló hagyományos hazai ízek és az esti séták is programként szolgálhatnak. A városon belül a tavat körbeölelő véderdő, a Fontana Filmszínház (van mozi Hévízen!), vagy akár a római korból fennmaradt emlékművek tágíthatják a kultúrára szomjazó turisták elméjét.

Kapcsolódó cikkek

Leteszteltük a hévízi Hotel Palace****-t!

Leteszteltük a hévízi Hotel Palace****-t!

A Hotel Palace-ban mindig öröm a kikapcsolódás.

Brazília, a kék tabletta országa

Brazília

Brazíliában fogy a legtöbb Viagra.