A tökéletes társ az irodában: így válassz íróasztalt!

A home office korában sokan dolgoznak otthonról, ahhoz azonban, hogy jól menjen a munka, zökkenőmentesen lehessen dolgozni, elsősorban egy jó asztalra és egy ergonómiai kialakítású székre lesz szükségünk, természetesen a számítógépen kívül.
A tökéletes társ az irodában: így válassz íróasztalt!

Hova tervezzük az asztalt?

Természetesen az sem mindegy, hogy egy dolgozó sarokba vagy egy dolgozószobába tervezzük a munkavégzést. Mivel manapság már sokan dolgoznak laptopon, ezért aztán nincs jelentősége, hogy milyen asztalt választunk. Abban az esetben kell csak számítógépasztal a munkánkhoz, ha asztali számítógépen fogunk dolgozni. Ami mindenképpen fontos, hogy milyen az asztal kialakítása és külseje.

Természetesen nem csak az a fontos, hogy a környezetébe illő darab legyen hanem, hogy a tevékenység amit végzünk, ahhoz megfelelő méretű legyen. Az asztalhoz szükségünk lesz megfelelő tárolóhelyre is. Azt, hogy miből, mennyi legyen, fiókos, polcos, rekeszes, a munkához szükséges iratok alapján tudjuk eldönteni.

Ha kifejezetten gépezéshez van szükségünk az asztalra, kevésbé számítanak a fiókok, inkább a monitornak, a billentyűzet tartónak és a háznak van kialakított helye. Válogathatunk a hagyományos és az L-alakú író és számítógépasztalok közül. Általában a kisebb irodákban mindenkinek saját, önálló asztala van. Azonban, ha kicsi a hely és a helytakarékos megoldás kialakítása a cél, akkor egyszerű asztalokat célszerű beszerezni, amelyet kiegészítő elemekkel célszerű összekötni. Ezek jobbos és balos kialakításban kaphatók, fa árnyalatokban, de akár fehérben is beszerezhetők.


Milyen stílust válasszunk?

A stílus tekintetében a most divatos minimáltól az örök divat klasszikusig sokféle irodai asztal közül lehet választani. Attól függően, hogy milyen megjelenésű bútorokat, választhatunk fenyőből író- vagy számítógépasztalt, többféle kialakításban, de a masszív, klasszikus dióból készült író- vagy számítógépasztalok is rendkívül elegánsak.

Amennyiben a minimalista stílusú modern vonalak és a szögletes megjelenés a kedvencünk, akkor a legkülönfélébb kialakítású és megjelenésű bútorlapos íróasztalok közül válogathatunk. Ha szeretjük az egyedi, rendhagyó, két mutatós szín kombinációjával készült modellek is jó választások lehetnek. Léteznek légies megjelenésű, üvegből, fémből készült modern asztalok, ügyes és helytakarékos kivitelben, görgős változatban is. De már rendelkezésünkre állnak görgős fel-le állítható notebook asztalok is, csak meg kell határozni mit szeretnénk.

Természetesen az irodai munkához szükség van laptop töltőre is, ezért ha beszerezni szeretnénk, akkor az Asus laptop töltő kínálata megtekinthető az interneten is, ahol szinte mindent egy helyről szerezhetünk be.

Összegezve

Az irodai munka egyik alapfeltétele a megfelelő asztal, hiszen a munkánk minden részéhez szükség van rá. Fontos, hogy hol fogjuk használni, mekkora rész áll rendelkezésünkre, milyen stílust szeretnénk vásárolni és számítógéphez vagy laptophoz szerezzük-e be. Ma már csak a képzeletünk szab határt a vágyainknak a munkaasztalok tekintetében is.

Kapcsolódó cikkek

Kötéltechnika kisokos: kötél fajták és azok felhasználása

Kötéltechnika kisokos: kötél fajták és azok felhasználása

Különféle köteleket vásárolhatunk kereskedelmi forgalomban, akár hagyományos bolt, akár webshop kínálatából válogatunk.

A költözés első lépései

A költözés első lépései

A költözés egyik első lépése, hogy leltárt készítsen minden vagyontárgyáról, beleértve a bútorokat és az elektronikai eszközöket is.

Hogyan válasszunk megfelelő gardróbszekrényt?

Hogyan válasszunk megfelelő gardróbszekrényt?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat.