A költözés első lépései

A csomagolás előtt mindenképpen állítson fel fontossági sorrendet, nehogy valami fontosat elfelejtsen. Például a konyhai tárgyai jöhetnek először, majd a tévé. Győződjön meg róla, hogy rangsorolja a tárgyakat, és tervezze meg, hogy ezeket csomagolja be először. A közműveket, köztük a telefon- és Wi-Fi-kapcsolatot is jóval a költözés napja előtt érdemes beállítani.
A költözés első lépései

Címkézze fel a fontos dokumentumokat, például a születési anyakönyvi kivonatokat, társadalombiztosítási kártyákat és biztosítási kötvényeket. Rendezze őket helyiségenként, és gondoskodjon arról, hogy biztonságos helyre tegye őket, mielőtt a költöztető kocsijába teszi őket. Végül pedig gondoskodjon arról, hogy minden zárat újra felszereljen, hogy nyugodt lehessen, amint megérkezik az új otthonába. Íme néhány hasznos tipp a holmik becsomagolásához és az első költözés megtervezéséhez.

Zárcsere, és adott esetben a garázs kódjainak módosítása. Lior Rachmany, a brooklyni Dumbo Moving and Storage vezérigazgatója szerint e feladatok elvégzése biztosítja, hogy a korábbi lakástulajdonosok ne férjenek hozzá az új ingatlanhoz. Ha nagyobb felújításokra kerül sor, mint például a popcorn mennyezet lebontása, felvonóhíd felszerelése vagy egy vizesárok és egy új kert hozzáadása, ezeket a beköltözés előtt be kell fejezni.

Értesítsen mindenkit az új címről, különösen azokat, akik még a költözés előttről ismerik. Érdemes megváltoztatnia a régi címét, hogy az új szomszédok levelet küldhessenek Önnek. Ehhez fel kell vennie a kapcsolatot a postahivatallal. Ők majd végigvezetik a folyamaton. Az iskoládat is tájékoztathatod az új címedről. Hiszen ha az ország másik végébe költözöl, mindenkit értesíteni akarsz, amilyen hamar csak lehet.

A költözésre való felkészüléshez össze kell állítania egy költözési ellenőrző listát. Az ellenőrzőlista használata segít a költözés minden szempontjának kezelésében. Azzal, hogy az egyes feladatokat egyenként kipipálja, világosabb elképzelése lesz arról, hogy mit mikor és hol kell elvégezni. Ha kevés az időd, meghosszabbíthatod a be- és kipakolásra szánt időt, és mindent előkészíthetsz a tényleges költözés előtt. Örülni fogsz, hogy így tettél!

Az autót is fel kell készítenie, és fel kell készülnie a nagy napra. Győződjön meg róla, hogy két hétre elegendő élelmiszert tart magánál, a felesleget pedig adományozza egy helyi élelmiszerkamrának. A pakolás után győződjön meg arról, hogy a ház a lehető legtisztább. Vigye ki a szemetet, tisztítsa meg az összes padlót, és porszívózza ki a szőnyeget. Ha autóval közlekedik, még a költözés előtt egyeztessen időpontot egy autószerelővel. A szerelő átvizsgálja az autóját, és meggyőződik arról, hogy az megbízható-e a költözés előtt.

Költözés előtt át kell állítani a közműveket. Ezek közé tartozik az elektromos áram, a víz, a szennyvíz, a szemét, a kábel, az internet és a biztonsági rendszer. Győződjön meg róla, hogy az összes ilyen céget tájékoztatja a váltásról. A költözési szezonban elfoglaltak lehetnek, ezért győződjön meg róla, hogy tudják az új címét. Az autója biztosításával kapcsolatban is intézkednie kell. Végül, ha megváltoztatja a címét az adóbevallásában, frissítse a biztosítási adatait is.

Kapcsolódó cikkek

Kötéltechnika kisokos: kötél fajták és azok felhasználása

Kötéltechnika kisokos: kötél fajták és azok felhasználása

Különféle köteleket vásárolhatunk kereskedelmi forgalomban, akár hagyományos bolt, akár webshop kínálatából válogatunk.

Hogyan tartsa tisztán a kertjét

Hogyan tartsa tisztán a kertjét

A kert fenntartásának egyik legfontosabb lépése a metszés.