A költözés első lépései

A csomagolás előtt mindenképpen állítson fel fontossági sorrendet, nehogy valami fontosat elfelejtsen. Például a konyhai tárgyai jöhetnek először, majd a tévé. Győződjön meg róla, hogy rangsorolja a tárgyakat, és tervezze meg, hogy ezeket csomagolja be először. A közműveket, köztük a telefon- és Wi-Fi-kapcsolatot is jóval a költözés napja előtt érdemes beállítani.
A költözés első lépései

Címkézze fel a fontos dokumentumokat, például a születési anyakönyvi kivonatokat, társadalombiztosítási kártyákat és biztosítási kötvényeket. Rendezze őket helyiségenként, és gondoskodjon arról, hogy biztonságos helyre tegye őket, mielőtt a költöztető kocsijába teszi őket. Végül pedig gondoskodjon arról, hogy minden zárat újra felszereljen, hogy nyugodt lehessen, amint megérkezik az új otthonába. Íme néhány hasznos tipp a holmik becsomagolásához és az első költözés megtervezéséhez.

Zárcsere, és adott esetben a garázs kódjainak módosítása. Lior Rachmany, a brooklyni Dumbo Moving and Storage vezérigazgatója szerint e feladatok elvégzése biztosítja, hogy a korábbi lakástulajdonosok ne férjenek hozzá az új ingatlanhoz. Ha nagyobb felújításokra kerül sor, mint például a popcorn mennyezet lebontása, felvonóhíd felszerelése vagy egy vizesárok és egy új kert hozzáadása, ezeket a beköltözés előtt be kell fejezni.

Értesítsen mindenkit az új címről, különösen azokat, akik még a költözés előttről ismerik. Érdemes megváltoztatnia a régi címét, hogy az új szomszédok levelet küldhessenek Önnek. Ehhez fel kell vennie a kapcsolatot a postahivatallal. Ők majd végigvezetik a folyamaton. Az iskoládat is tájékoztathatod az új címedről. Hiszen ha az ország másik végébe költözöl, mindenkit értesíteni akarsz, amilyen hamar csak lehet.

A költözésre való felkészüléshez össze kell állítania egy költözési ellenőrző listát. Az ellenőrzőlista használata segít a költözés minden szempontjának kezelésében. Azzal, hogy az egyes feladatokat egyenként kipipálja, világosabb elképzelése lesz arról, hogy mit mikor és hol kell elvégezni. Ha kevés az időd, meghosszabbíthatod a be- és kipakolásra szánt időt, és mindent előkészíthetsz a tényleges költözés előtt. Örülni fogsz, hogy így tettél!

Az autót is fel kell készítenie, és fel kell készülnie a nagy napra. Győződjön meg róla, hogy két hétre elegendő élelmiszert tart magánál, a felesleget pedig adományozza egy helyi élelmiszerkamrának. A pakolás után győződjön meg arról, hogy a ház a lehető legtisztább. Vigye ki a szemetet, tisztítsa meg az összes padlót, és porszívózza ki a szőnyeget. Ha autóval közlekedik, még a költözés előtt egyeztessen időpontot egy autószerelővel. A szerelő átvizsgálja az autóját, és meggyőződik arról, hogy az megbízható-e a költözés előtt.

Költözés előtt át kell állítani a közműveket. Ezek közé tartozik az elektromos áram, a víz, a szennyvíz, a szemét, a kábel, az internet és a biztonsági rendszer. Győződjön meg róla, hogy az összes ilyen céget tájékoztatja a váltásról. A költözési szezonban elfoglaltak lehetnek, ezért győződjön meg róla, hogy tudják az új címét. Az autója biztosításával kapcsolatban is intézkednie kell. Végül, ha megváltoztatja a címét az adóbevallásában, frissítse a biztosítási adatait is.

Kapcsolódó cikkek

A kémények és az energiahatékonyság: hogyan segíthetnek a kémények az energiahatékonyság növelésében?

A kémények és az energiahatékonyság: hogyan segíthetnek a kémények az energiahatékonyság növelésében?

Az energiahatékonyság iránti növekvő érdeklődés a kéményekre is kiterjed, és egyre többen kezdenek felismerni, hogy ezek az épületek nélkülözhetetlen szerepet játszanak az energiamegtakarításban és az ökológiai fenntarthatóságban.

Mi az infravörös fűtés?

Mi az infravörös fűtés?

Körüljárjuk, mit takar a legkorszerűbb fűtési módszer.