Hogyan tartsa tisztán a kertjét

A kert fenntartásának egyik legfontosabb lépése a metszés.
Hogyan tartsa tisztán a kertjét

A fákról és bokrokról el kell távolítani az elhalt ágakat és egyéb nem kívánt részeket. A fák és bokrok metszése a tél folyamán jó alkalom erre. Egy másik fontos lépés a növények és fák metszése, mivel a sérült szárak és levelek betegségeket terjeszthetnek. Ha nincs ideje a növények metszésére, bízzon meg egy lomtalanító szolgálatot.

Takarítsa el a nagy törmeléket a kertből. Ez lehetővé teszi, hogy észrevegye a kisebb törmelékeket a földben. A kisebb törmelékek nem okoznak akkora gondot, mint a nagy akadályok. A zöldségnövények felszedésénél vágja le a leveleket és a törmeléket a talajszint alatt. Ügyeljen a gyökerek eltávolítására, mivel azok táplálhatják a következő termést. A törmelék gereblyézése mellett az elhasznált növényeket, például a babot és a borsót is el kell távolítania.

Rendszeresen tisztítsa meg kertje kültéri területeit. Ez nem csak a kert szépségét növeli, hanem megakadályozza a betegségek és a gombák megtelepedését is. Sok kertész kedveli a tavaszi takarítást, mivel ez segít felkészülni az előttük álló melegebb hónapokra. Fontos azonban, hogy a téli szezon után is megtisztítsa a területet. A gyomirtás elengedhetetlen az egészséges növények és kertek számára. A gyomok eltávolítására használt vegyszerek károsak lehetnek a talajra. Jobb megoldás a gyep kézi gyomirtása. A talaj megmunkálása szintén nagyszerű lehetőség a gyomok eltávolítására.

A kerti hulladék összegyűjtéséhez kerti porszívót vagy gyepgereblyét is használhat. A kerti porszívó használata azonban sokkal egyszerűbb. A magasnyomású mosás ráadásul környezetbarát módja a tiszta kert fenntartásának. Fontos tudni, hogy a túlzott trágyázás károsíthatja a növények gyökereit, és hajlamosabbá teheti őket a szélsőségekre. Emellett csúszóssá teheti a kertet.

A kert tisztán tartása elengedhetetlen a növények egészségének és betegségmentességének megőrzéséhez. Tavasszal és ősszel ellenőrizheti növényei egészségi állapotát, hogy nem szenvednek-e rothadástól vagy kártevőktől. A fertőzött növények behurcolása további károkat okozhat kertjében. Emellett a rovarok jelenléte baktériumok és vírusok jelenlétéhez vezethet, amelyek megfertőzhetik növényeit. Ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen tisztítsa meg a víztesteket.

Tavasszal a bokrokat és a fás évelőket is meg kell metszeni. Ne feledje, hogy a kórokozók és betegségek, például a gombák a nedves talajban jól érzik magukat, ezért ügyeljen arra, hogy elkerülje a túlöntözést. Emellett hagyjon egy kis száraz talajt a növények öntözése között, hogy elkerülje a túltelítettséget és a betegségeket. A kert tavaszi ápolása kiváló módja annak, hogy vonzza és fenntartsa a hasznos rovarok egészséges populációját.

A kézi gereblye eltávolítja a növények körüli törmeléket, különösen az éles tüskékkel rendelkező növényeket. A gyomirtó szerszám kiássa a füvet és a gyomokat, a sövényolló pedig formába hozza a rakoncátlan bokrokat. Érdemes lehet beruházni egy levélfúvóba vagy egy kerti porszívóba is. A levélfúvók kombinálhatók. Kertje takarításakor ügyeljen arra, hogy alaposan megtisztítsa a kerti szerszámait. Ezek a két legfontosabb eszköz a tisztán tartáshoz.

Kapcsolódó cikkek

Milyen kötelekre lesz szükség a kertben?

Milyen kötelekre lesz szükség a kertben?

Meta: Mire jó a hajókötél? Használható akár a kertben is? Mivel rögzítsem a hintát a gyereknek? Kattints, és ismerd meg ezeket a fontos kellékeket!

Hogyan tartsa tisztán a kertjét

Hogyan tartsa tisztán a kertjét

A kert fenntartásának egyik legfontosabb lépése a metszés.