A világ leghíresebb macskafajtái

A Scottish Fold a világ egyik leghíresebb macskafajtája, amely aranyos megjelenése miatt a hírességek kedvencévé vált.
A világ leghíresebb macskafajtái

Egy Macskaeledel webáruház informácói szerint Taylor Swiftnek is van egy az Instagram-oldalán, és Ed Sheeran is tart egyet. A legenda szerint a Scottish Fold egy Susie nevű fehér istállómacskától származik, aki egy skót istállóban dolgozott egérfogónak. Őt végül egy brit rövidszőrű macskával tenyésztették össze, és megszületett a skót fold macska.

A perzsa macska a világ másik legnépszerűbb macskafajtája. Ennek a macskának hosszú, fényes bundája van, és rendkívül szerethető háziállatnak számít. Emellett a csendes, meghitt környezetet kedveli. Ez a negyedik legnépszerűbb macskafajta a világon, és luxusállatnak számít. A CFA 1906-ban ismerte el hivatalosan, és ma már a világ egyik legszebb fajtájaként tartják számon.

A birmán macskáknak selymes bundájuk van, és Burma szent macskájának is nevezik őket. Kék szemük és fehér kesztyűs mancsaik megkülönböztetik őket más fajtáktól. Egy másik híres macskafajta az orosz kék. Ez a fajta gyönyörű kék szemeiről és hosszú, selymes bundájáról ismert. Ezek a macskák is nagyon népszerűek a gazdik körében, és általában jól illeszkednek a gyermekes otthonokba.

A szfinx macskák magas intelligenciájukról ismertek, és képesek összetett parancsokat és trükköket megtanulni. Arról is ismertek, hogy barátságosak és kötődnek gazdáikhoz. Ezek a macskák akár kilenc kilósra is megnőhetnek, és nagyon játékosak és energikusak. Minden színben megtalálhatóak. Ha egyedi macskát keres, akkor az Egyesült Államokban található különböző fajták felfedezésével megtalálhatja.

A perzsa macska az egyik legrégebbi macskafajta, és rengeteg szőrrel rendelkezik. Egy másik fajta a bengáli, amely leopárdszerű foltjairól és hosszú, puha szőrzetéről ismert. Először 1966-ban született Kanadában. Ezek a macskák egyszerre gyönyörűek és szeretetreméltóak, és tökéletesen alkalmasak a hosszú télre az otthonodban. Kiváló háziállatok lesznek, és évekig társaságot nyújtanak majd neked. A szfinx legnagyobb előnye azonban egyedülálló szépsége.

Az amerikai rövidszőrű a világ másik legnépszerűbb macskája. Ez a közepes méretű fajta arról ismert, hogy szeretetteljes, játékos és intelligens. Nagyon alkalmazkodóképesek, és jól kijönnek más háziállatokkal. Az amerikai rövidszőrű az Egyesült Államokban is népszerű, és kiváló temperamentumáról és kedves természetéről ismert. Ennek eredményeképpen jó választás a dolgozó, gyermekes családok számára.

Egy másik ősi fajta az egyiptomi mau. Ezt a macskát számos mai háziasított fajta egyik ősének tartják. Egyedi szőrzetmintázattal rendelkezik, amelynek foltjai csak a szőrzetének a csúcsán jelennek meg. A melegebb időjárást kedveli, és narancssárga színű szeme van. Az egyiptomi mauz a leggyorsabb házimacskák közé tartozik, és akár a 48 km/h sebességet is elérheti.

Kapcsolódó cikkek

A meditáció elsajátításának 3 legfontosabb előnye

A meditáció elsajátításának 3 legfontosabb előnye

A meditáció tanulásának számos előnye van.

A transzcendentális meditáció globális hatása és elterjedtsége

A transzcendentális meditáció globális hatása és elterjedtsége

A Transzcendentális Meditáció (TM) technika globális hatása és elterjedtsége jelentős mértékben nőtt az elmúlt évtizedekben, részben a stresszcsökkentő és egészségjavító előnyei, valamint a spirituális fejlődés támogatása miatt.

A világ leghíresebb macskafajtái

A világ leghíresebb macskafajtái

A Scottish Fold a világ egyik leghíresebb macskafajtája, amely aranyos megjelenése miatt a hírességek kedvencévé vált.