Mit kell figyelembe venni fülbevaló vásárlásakor

Amikor fülbevalót vásárol, kísértésbe eshet, hogy valami csillogó és merész darabot válasszon.
Mit kell figyelembe venni fülbevaló vásárlásakor

Bár ez ideális ajándékötlet egy különleges valakinek, fontos, hogy megfontoljuk, mit fog viselni, és miben érzi majd jól magát. A gyémánt fülbevalók és karikák remek választásnak bizonyulnak az irodába, míg a fülbevalók és a csillárok tökéletesek az esti szórakozáshoz. Akár kedvenc állat vagy tárgy alakú fülbevalót is választhatsz.

Ha kerek vagy ovális arcod van, bármilyen típusú fülbevalót viselhetsz, a klasszikustól a modernig. A kerek arcú nőknek érdemes hosszú, lógó fülbevalókat választaniuk, mivel ezek karcsúsító hatást keltenek. A szív alakú arcú nők válasszanak csillár vagy körte alakú fülbevalót. A lógó fülbevalók azonban nem alkalmasak kisgyermekek számára. Számukra a legjobb választás egy pár fülbevaló.

Akár magadnak, akár szeretteidnek vásárolsz fülbevalót, a fülbevaló minősége és ára is fontos tényező, amelyet figyelembe kell venned, amikor ékszert vásárolsz. Bár a minőségi fülbevalók drágák lehetnek, számos előnnyel járnak. A vásárlás előtt mindenképpen számolja ki a költségvetését. Költségvetésétől és arcformájától függően olyan fülbevalót válasszon, amely kiegészíti arcszínét. A választott stílus attól függ, hogy milyen öltözékhez fogja viselni őket.

A fülbevaló színe is fontos. Olyan színt érdemes választani, amely bőre és arcszíne színéhez illeszkedik. Meg kell fontolnia, hogy drágaköves fülbevalót fog-e viselni. A megfelelő választás az alkalomtól, a költségektől és az ember preferenciáitól függ. Akár kedvenc színéből készült fülbevalót is viselhet, ha a szem egy jellegzetességét szeretné kiemelni. Ha mogyoróbarna a szeme, a világoszöld fülbevaló kiemeli az alaptónusokat. Hasonlóképpen, a sárga és arany fülbevalók a szemedre irányítják a figyelmet.

A méret egy másik fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni fülbevaló vásárlásakor. Győződjön meg róla, hogy a fülbevaló megfelelően illeszkedik, és arányos a fülcimpája méretével. Ha túl kicsi vagy túl nagy, akkor a fülbevaló kényelmetlenül fog kinézni, és hátrafelé billenti a fülcimpát. A nagyméretű fülbevaló hátulja segít a fülbevalónak a szükséges támasztékot biztosítani, és csiszolt megjelenést kölcsönöz neki. Ha nem talál ilyet a boltban, próbáljon meg az interneten keresni vagy az ékszerüzletekben böngészni az igényeinek megfelelőt.

A címzett életkora és a fülbevaló célja további fontos tényezők, amelyeket szem előtt kell tartani a fülbevaló kiválasztásakor. Ha gyermeknek szúrós fülbevaló a legjobb, a kerek arcúak pedig maradjanak a csillár vagy körte alakú mintáknál. A stílustól függetlenül fontos megjegyezni, hogy a fülbevaló nem játék, hanem különböző tevékenységek végzése közben kell viselni. Ha pedig magadnak vásárolsz fülbevalót, mindenképpen csavaros hátlapú fülbevalót válassz.

Egy másik fontos tényező a kő alakja. A legtöbb gyémánt fülbevaló tüskés foglalattal készül, de a túl sok tüske eltakarhatja a követ. Egy kisebb kő viselhető fogós párban, de egy nagyobb kőnél lehet, hogy hátlapra van szükség. A hátlapnak nem szabad látszódnia a fülbevaló viselése közben. Végül győződjön meg róla, hogy a fülbevaló csavaros vagy nyomócsattal van rögzítve, mivel ezek idővel hajlamosak meglazulni.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell figyelembe venni fülbevaló vásárlásakor

Mit kell figyelembe venni fülbevaló vásárlásakor

Amikor fülbevalót vásárol, kísértésbe eshet, hogy valami csillogó és merész darabot válasszon.